Holurile sunt unul dintre cele mai neglijate elemente de design interior, in ciuda faptului ca „ocupa” metri patrati si fac legatura intre diferitele zone ale casei.

De aceea, am decis sa le facem o parte activa a casei, astfel incat sa arate asa cum merita si, in acelasi timp, sa indeplineasca o functie practica.

In hol putem pune un dulap, o oglinda, un pantofar, un cuier… totul depinde de cat de mare este holul si de functia pe care vrei sa o indeplineasca.

Unii oameni folosesc holul ca simplu culoar de trecere, altii ca o garderoba sau chiar ca zona decorativa.

Deoarece fiecare hol este diferit, este necesar sa se adapteze fiecare element de decor in functie de ceea ce cauti si ai nevoie: echilibrarea proportiilor, multiplicarea luminii naturale, spatii de depozitare…

Cu sfaturile pentru decorarea holurilor pe care ti le aratam in acest articol, te vei bucura de un hol mai frumos si cu diferite functionalitati.

Decoreaza minimalist

Holul este cel in care intri cand ajungi acasa si locul in care iti vei lasa, cel mai probabil, geanta, incaltarile, paltonul sau cheile.

Riscul de a fi dezordonat este destul de mare daca nu ai mobilier de hol in care sa pui toate obiectele enumerate sau, pur si simplu, te grabesti si le lasi aruncate.

Cumpara, asadar, un mobilier de hol, dar, nu atrage prea mult atentia asupra acestuia. Vrei sa fie doar un spatiu de intrare, nu spatiul principal al casei, asa ca decoreaza minimalist.

Pune plante pe hol

Plantele sunt minunate, oriunde ai alege sa le amplasezi. Cand vine vorba despre hol, plantele sunt cu atat mai potrivite cu cat s-ar putea sa nu aerisesti zona la fel de bine precum alte locuri din casa.

Scapa de aceasta problema cu una sau chiar mai multe plante, daca ai loc.

Fa-l confortabil

Casa ta ar trebui sa fie, in primul rand, confortabila. Acelasi lucru se aplica si holului.

Citeste continuarea aici: Amenajarea unui hol primitor