In ultimul an, desfasurarea activitatii de acasa a ajuns in multe locuinte, iar casele au trebuit sa se adapteze, uneori chiar cu un birou dublu pentru ca doua persoane sa poata lucra.

Am vazut ca este important sa avem spatii separate pentru a fi confortabili, eficienti si pentru a avea lucrurile in ordine.

Canapeaua poate fi un loc foarte confortabil pentru a tasta in voie, dar, trebuie sa stii ca nu esti la fel de productiv ca si atunci cand iti desfasori activitatea de la un birou propriu-zis.

Rezolvarea unui birou pentru o singura persoana are problemele sale, dar atunci cand spatiul trebuie impartit (lucru foarte frecvent in perioada lucratului de acasa) miza se dubleaza.

Un birou pentru doua persoane poate fi o provocare decorativa, deoarece trebuie sa amestecam gusturi si personalitati diferite intr-un spatiu mic, care trebuie sa fie confortabil, placut si unde vom petrece o mare parte din zi.

Stii ce optiuni ai pentru a configura un birou dublu acasa? Iti vom oferi cateva idei, astfel incat sa poti vedea care dintre ele se potriveste cel mai bine nevoilor tale si spatiului disponibil in casa ta.

Gaseste spatiul cel mai potrivit

Daca lucrul de acasa nu a fost pana acum o prioritate, e important sa stabilesti exact incaperea dar si locul in care vei amplasa biroul pentru tine si partener.

Vrei sa-l asezi in living, chiar daca e un loc mai circulat in timpul zilei? Sau preferi un loc mai linistit, cum e dormitorul, desi ai putea fi tentat sa tragi un pui de somn mai des decat e cazul?

Sau, poate, ai un balcon inchis, care poate fi amenajat astfel incat sa creezi o atmosfera propice lucrului?

Ia in calcul toate optiunile posibile, fiindca locul unde va fi situat biroul de lucru poate influenta cheful de lucru dar si productivitatea voastra.

Spre deosebire de biroul de la serviciu, s-ar putea ca acasa sa fii limitat de spatiu si, din acest motiv, sa nu iti poti desfasura activitatea asa cum ai dori.

Orienteaza-te dupa caracteristicile de care ai nevoie

In functie de spatiu, poti opta pentru un birou masiv de lemn sau din contra, pentru unul de tip blat lung, amplasat, de exemplu, in fata ferestrei.

Daca alegi aceasta varianta, ai avantajul luminii naturale, dar si al faptului ca vei putea plasa doua scaune confortabile, unul langa celalalt.

Pentru alt tip de birou, tine cont de stilul de design din restul casei. Poti alege biroul in ton cu restul mobilierului sau dimpotriva, unul complet diferit, care va iesi astfel in evidenta prin caracteristicile sale aparte.

Citeste continuarea aici: Amenajarea unui spatiu dublu de lucru pentru tine si partener