Despre fructul pasiunii, wikipedia arata ca provine dintr-o zona care cuprinde Brazilia, Paraguay si partea de nord a Argentinei.

Este cultivat in America de Sud, Africa, Australia, Hawaii. Are un gust deosebit si rafinat, fiind consumat atat ca fruct, cat si sub forma de suc.

In Brazilia, este numit maracuja si e folosit pentru prepararea unor deserturi delicioase. Se mai numeste si parcha. Fructul pasiunii are beneficii multiple, atat culinare, cat si cosmetice si medicale.

Datoriata gustului placut, este folosit in prepararea dulciurilor. Din punct de vedere cosmetic, intra in componenta a numeroase creme de fata, creme de corp, sampoane si balsam pentru par.

De asemenea, se foloseste ca ingredient pentru balsamul pentru buze, fiind hranitor si hidratant. Stimuleaza si sustine functionarea aparatului digestiv, prevenind ulcerul si gastrita.

Purifica organismul, accelereaza metabolismul si contribuie la eliminarea toxinelor. In curele de slabire, maracuja are beneficii semnificative, deoarece accelereaza metabolismul si este un bun detoxifiant.

Citeste continuarea articolului aici: Fructul pasiunii