Pentru fiecare activitate pe care o desfasuram in pozitia sezut avem nevoie de un scaun confortabil, special conceput pentru o anumita functionalitate.

Ghid pentru alegerea scaunului potrivit

Astfel, daca vrem sa luam masa, avem nevoie de scaune de living, pentru a lucra in cele mai bune conditii si cu randament maxim la birou avem nevoie de un scaun de birou ergonomic, iar pentru a calatori cu cei mici in masina in avea nevoie de scaune auto pentru copii.

Totodata, pe langa culoare si materialele din care sunt realizate, scaunele au multe caracteristici care le diferentiaza.

Desigur, asigurarea confortului este principalul criteriul dupa care alegem un scaun, dar sunt multi alti factori de care trebuie tinut cont: inaltimea, latimea, cotierele, spatarul, unghiul scaunului, adancimea scaunului, tapiteria, umplutura, forma, cu sau fara roti, etc.

Motive pentru care ai nevoie de un scaun de calitate

Scaunele incomode pentru copii, adulti sau batrani, sunt extrem de daunatoare pentru sanatate, scad productivitatea si pot genera dureri de gat si de spate. Adevaratul test al unui scaun confortabil este daca se poate sta sau nu in el pentru o perioada indelungata.

Scaunele, chiar daca par confortabile, daca nu sunt bine gandite, dupa o perioada mai lunga de utilizare, vor genera disconfort. Corpul nu este conceput sa stea intr-o pozitie nefireasca pentru o perioada indelungata si atunci cand coloana are o pozitie nenaturala, postura are de suferit.
Acest lucru, pe termen lung, poate cauza probleme de sanatate.

Scaune de birou

Scaunele de birou reprezinta, probabil, cea mai importanta categorie de scaune, pentru ca acestea trebuie sa fie cat mai ergonomice si confortabile. Persoanele care petrec mult timp lucrand la birou, au nevoie de un scaun special conceput pentru a le asigura o postura adecvata.

Citeste continuarea articolului aici: Ghid pentru alegerea scaunului potrivit