Toate femeile au nevoie de acid folic in dieta inca din prima luna de sarcina, dar si dupa prima luna de sarcina sau chiar pe tot parcursul vietii.


Acidul folic, care este o vitamina a grupei B, se gaseste in mod natural in nuci, ficat si in legumele cu frunza verde inchis, cum ar fi spanacul. Acidul folic se refera la forma sintetica a vitaminei.

Daca femeile au suficient acid folic in organism inainte de nastere, aceasta vitamina poate reduce riscul unor malformatii de tub neural, care sunt malformatii din nastere ale creierului copilului (anencefalie) sau ale coloanei vertebrale (spina bifida). Aceste malformatii din nastere poarta denumirea de malformatii de tub neural si apar in momentul in care maduva spinarii nu se inchide corect.

Spina bifida apare atunci cand o parte din coloana vertebrala ramane in afara corpului. Copilul poate avea picioarele paralizate si, ulterior, poate dezvolta probleme de control ale vezicii urinare si intestinale. In cazul anencefaliei, copilul se naste fara o parte din craniu si creier, iar in cele din urma moare.

Daca v-ati planificat sa aveti un copil, este bine sa va ganditi de pe acum sa luati acid folic, deoarece in momentul in care veti afla ca sunteti insarcinata, creierul si coloana copilului dumneavoastra vor fi deja formate.

Citeste continuarea articolului aici: Importanta acidului folic in preconceptie