Consumul unor alimente sau apa contaminate, prea multe exercitii fizice, alergii alimentare, stari de anxietate – acestea sunt doar cateva dintre motivele obisnuite pentru declansarea diareii. Nu numai ca este oarecum rusinoasa, dar va poate cauza si un disconfort teribil datorita crampelor stomacale ce o acompaniaza.

Diareea este o problema periculoasa. Asta pentru ca va poate lipsi de fluidele si de electrolitii atat de necesari corpului. Atunci cand nivelurile acestora scad considerabil, se pot isca tot felul de complicatii. Din acest motiv, hidratarea corpului este unul dintre cei mai importanti pasi atunci cand sunteti afectati de diaree.

Oricand puteti lua medicamente anti-diareice, acestea fiind disponibile in farmacii fara a fi necesara reteta unui medic. Sau puteti incerca unele remedii naturale ce s-au dovedit de mult timp a fi eficiente impotriva diareii. Cititi in continuare pentru a afla unele dintre cele mai bune metode naturale de a stopa diareea intr-un mod sigur, rapid si eficient.

Carbune activ
De obicei, administrarea carbunelui activ se face pentru eliminarea toxinelor si a impuritatilor de pe tractul gastrointestinal. Din acest motiv, poate fi de folos in momentele in care diareea nu va da pace – atrage si matura toti microbii ce stau la baza problemei, prevenind afectarea sistemului intestinal.

Foarte multe persoane spun ca pot simti o alinare rapida dupa consumul carbunelui activ. Pentru cazurile mai severe de diaree, puteti administra mai multe tablete sau capsule de carbune activ la un interval de cateva ore, dar nu treceti de limita a 4 pe zi.

Suc de lamaie si bicarbonat de sodiu

Citeste continuarea articolului aici: Nu mai lasati diareea sa va afecteze: Remedii naturale pentru a o trata