Mobilierul din lemn trebuie sa arate intotdeauna stralucitor, deoarece face parte din eleganta unei case. Este important sa il pastram impecabil pentru a-i mentine frumusetea.

Lemnul a fost si va fi intotdeauna sinonim cu eleganta intr-o casa. Daca trebuie sa alegi intre o masa din sticla si una din lemn, cea mai buna alegere va fi intotdeauna lemnul.

Mobilierul din lemn este indispensabil in locuinta ta datorita notei de personalitate pe care i-o confera.

Caldura sa naturala, atingerea sa, capabila sa ne transpuna in spatiu si timp, textura sa, fac din acest produs al copacilor si arbustilor un izvor nesfarsit de frumusete pentru ca imaginatia noastra sa il transforme in tot felul de mobilier si accesorii pentru casa si birou.

Daca te numeri printre cei care au un stil clasic, elegant si modern si ai mare grija de mobilierul tau din lemn, te invitam sa urmezi aceste sfaturi pe care ti le prezentam mai jos.

Trateaza-l corespunzator

Cu siguranta ai vazut cel putin o data o masa patata de urma unei cani de cafea sau a unui pahar cu vin rosu. Urmele de acest tip nu sunt doar inestetice, dar pot dauna lemnului din care este fabricat mobilierul.

Pentru a-l proteja, obisnuieste sa folosesti suporturi de pahare, asa numitele coastere, care vor feri lemnul nu doar de pete, ci si de temperaturi foarte ridicate ale lichidelor din recipiente.

Fetele de mese sunt, de asemenea, un scut foarte bun pentru mobilierul din lemn impotriva petelor de mancare sau bautura.

Reda-i mirosul specific

Daca in primele zile dupa ce a fost montat, mobilierul din lemn emana un miros foarte placut in jur, dupa ani de folosire unele piese pot capata un miros neplacut, mai ales daca au stat intr-un mediu inchis.

Pentru a te bucura din nou de senzatia de lemn proaspat in casa, imprastie bicarbonat de sodiu pe suprafata mobilei si pune in sertarele acesteia bucati de carbune.

Citeste continuarea aici: Sfaturi si trucuri pentru ingrijirea si intretinerea mobilierul din lemn