Fiecare dintre noi avem un stil propriu, dar personalitatea spatiilor noastre este unul din obiectivele principale ale decoratiunii. Din acest motiv, cand ne hotaram sa reamenajam baia, trebuie sa ne gandim la ceea ce ni s-ar potrivi cel mai bine.

Baia este o camera simpla, un loc unde fiecare dintre noi beneficiaza de revigorare si relaxare. Majoritatea persoanelor considera baia ca un sanctuar, un refugiu, unde sunt departe de stres si de problemele cotidiene.

Exista diferite tipuri de decoratiuni, pornind de la linii moderne si elegante, cu detalii minimaliste, pana la decoratiuni exuberante pentru bai clasice sau vintage.

Iti prezentam mai jos stilurile de decoratiuni existente, ca sa poti alege ceea ce se adapteaza cel mai bine gustului si preferintei tale, dar bineinteles si pentru a beneficia de o incapere functionala, practica si comoda .

Stilul industrial

Daca esti in cautare de ceva simplu, frumos si minimalist acest stil cu siguranta ti se potriveste.

Eleganta, simplitatea, culorile indraznete, combinatiile de lemn nefinisat si materiale brute precum caramida, otelul sau cimentul creeaza o atmosfera insufletita de nostalgia altei epoci.

Accesoriile din fier sau un blat din marmura pe care sa asezi accente de culoare alba, cum ar fi un set de prosoape de baie, sunt elemente de design comune acestui stil decorativ.

Stilul modern

In cazul in care preferi detaliile curate, puternice, si asocierea fina a unor texturi diferite, stilul modern este pentru tine. Liniile drepte reprezinta o caracteristica definitorie a modernismului si sunt expuse in blaturi, chiuvete, cazi de baie sau chiar lucrari de arta expuse pe perete.

Materialele de calitate inalta precum portelanul, piatra ori marmura sunt potrivite pentru designul modern, la fel si accesoriile colorate sau putina verdeata pentru prospetime.

Stilul clasic

Daca te caracterizeaza simplitatea si eleganta poti alege un decor clasic in baie. Reflexii aurii, cada cu picioare aurite, mozaic, placi ceramice ori un candelabru supradimensionat, acestea sunt doar cateva caracteristici ale stilului clasic.

O astfel de amenajare poate pozitiona separat toaleta de cada sau poate continua zona pentru imbaiere in spatiul de dormit. Contrastele dintre alb si negru raman un decor perfect pentru o baie clasica rafinata.

Stilul minimalist

Daca pui accent pe functionalitate, opteaza pentru o baie minimalista. Mobilierul si obiectele sanitare din baile minimaliste sunt bine definite, geometrice, compuse din volume paralelipipedice.

Depozitarea este esentiala, iar accesoriile decorative sunt voluminoase, pentru a folosi cat mai putine si a nu aglomera incaperea. Sunt indicate finisajele mate si culorile neutre precum crem, gri ori cel mult wenge.

Stilul mediteranean

In situatia in care vrei o baie ce te duce cu gandul la vacanta, ti se potriveste foarte bine stilul mediteranean.

Nuantele de turcoaz, verde, galben pai, teracota, auriu si maro caracterizeaza acest tip de amenajare, la fel si materialele naturale, precum lemnul, piatra si marmura. Opteaza pentru un lavoar in forma de bol si completeaza decorul cu un cos de rufe din rachita sau iarba.

Stilul contemporan

Daca iti plac liniile curate, spatiile libere si culorile simple, trebuie sa stii ca acestea sunt semne distinctive ale stilului contemporan.

Adopta pentru baia ta un design in care urbanul vine in interior, cu corpuri de iluminat avangardiste, accesorii decorative abstracte, accente metalice, materiale naturale cum ar fi lemnul si piatra. Se acorda atentie simplitatii, celor mai recente finisaje, tehnologii si materiale care ar putea sa transforme decorul intr-unul rafinat.

Stilul rustic

Pentru persoanele care isi doresc sa aduca natura in interior este recomandat stilul rustic. Lemnul si piatra naturala sunt elemente de baza, mai ales pentru pardoseala, iar cromatica include nuante de maro, kaki, crem, galben pal ori caramiziu. Stilul rustic presupune mobilier din lemn in linii simple, decoratiuni din lemn si cosuri impletite.

Stilul eclectic

Varianta care cuprinde cate un pic din toate poate fi transpusa in baia ta prin stilul eclectic. Acesta presupune asocierea mai multor elemente clasice din curente diferite ce compun o imagine inedita.

Daca iti place libertatea de a experimenta si de a incorpora piese pe care le adori, texturi, materiale sau finisaje spectaculoase, atunci acesta este stilul care ti se potriveste.

Stilul scandinav

Pentru amenajarea baii perfecte tine cont de preferintele tale punandu-ti amprenta in ceea ce priveste estetica, functionalitatea si confortul si cu siguranta baia va deveni un loc elegant.

{{clean}}