Alegerea culorii camerei de zi a dumneavoastra este importanta, deoarece restul decorului va depinde de acest aspect. In continuare, va lasam o serie de sfaturi pentru alegerea culorii cele mai potrivite a salonului intr-un mod simplu.

Desi pare un aspect neimportant, culoarea pe care o alegeti pentru living este decisiva si o decizie importanta, deoarece o veti vedea in fiecare zi.

Este important ca intotdeauna sa aveti spatiul in armonie. Mai jos va aratam cele mai utilizate culori in functie de unele dintre stiluri. Daca stilul este mai vintage, se remarca culorile verde si albastru deschis, in stiluri mai clasice, culorile pamantii sunt cele care ies in evidenta, iar in stilurile mai moderne, se remarca culorile neutre, in principal albastru inchis.

Pentru stilurile boho, care sunt in prezent o tendinta, cele mai utilizate culori sunt verde si maro.

Culori pentru camera de zi – Culori neutre

O culoare neutra, prin definitie, este acea culoare care poate fi folosita fara a distrage atentia de la alte nuante alaturate. Aceasta reprezinta baza, in timp ce alte culori pot fi accentele. De asemenea, aduna aceleasi cantitati din cele mai proeminente trei culori primare, adica rosu, galben si albastru.

O sufragerie decorata in intregime in tonuri neutre poate fi considerata plictisitoare de catre unii, dar foarte sofisticata si primitoare de catre altii. Daca te regasesti in prima situatie, poti utiliza tonurile neutre doar pentru a forma un punct de plecare, un fundal, pentru ca apoi sa adaugi una sau doua culori de contrast.

Culori pentru camera de zi – Bej

Bejul este o varianta clasica, pe care daca o vei adopta, nu vei avea cum sa dai gres. Bejul si multiplele sale tonuri versatile sunt folosite de foarte multi ani incoace si inca se pastreaza in trenduri, de la o colectie la alta.

Citeste continuarea aici: Top tendinte cromatice pentru camera de zi