Una din cele mai mari provocari in amenajare este sa organizam un spatiu mai putin generos sa para mai mare.

Intr-un spatiu mic, ingeniozitatea si creativitatea nu trebuie sa lipseasca. Fiecare centimetru conteaza si trebuie sa profitam de el in asa fel incat aranjarea cat mai eficienta a lucrurilor sa nu fie o problema.

Pentru ca un spatiu sa se vada mai mare decat este, sunt cateva reguli generale pe care trebuie sa le respectam, cum ar fi, alegerea culorilor clare, accentuarea luminii, atat naturala cat si artificiala, pastrarea continuitatii elementelor de mobilier si instalarea de cat mai putine piese de mobilier.

In continuare iti detaliem cateva trucuri de design pentru ca locuinta ta sa para mai mare cu foarte putin efort:

Pune accentul pe lumina!

In orice casa, lumina naturala este ceva foarte pretios, deoarece ne face sa ne bucuram mai mult de amenajarea locuintei. In plus, lumina naturala ajuta camera sa para mai mare si mai primitoare, contribuind astfel la cresterea vizuala a spatiului.

Pentru spatiile mici, cel mai bine este sa profiti la maximum de lumina naturala. Iar acest lucru se realizeaza prin optimizarea luminii care intra prin ferestre. Pentru a realiza acest lucru, evita asezarea mobilierului in fata ferestrelor si alege perdele care permit luminii sa patrunda in locuinta.

Cea mai buna alternativa este sa nu pui perdele, dar stim ca uneori acest lucru nu este posibil. Perdelele sunt folosite pentru a regla lumina, pentru a da intimitate si pentru a imbraca ferestrele, asa ca, daca doresti sa instalezi unele, este mai bine ca acestea sa fie translucide pentru a permite cantitatea maxima de lumina, chiar si atunci cand sunt trase.

Cea mai luminata camera a casei va fi livingul. Aici vei petrece cea mai mare parte a timpului: poti citi, viziona filme sau te poti relaxa in compania familiei si a prietenilor.

Pentru ca are mai multe functionalitati, e de preferat sa existe mai multe surse de lumina, astfel incat sa o poti folosi de fiecare data pe cea potrivita. La polul opus, cea mai putin luminata camera, este dormitorul. Destinat somnului, lumina difuza va crea o atmosfera odihnitoare.

Bucataria si baia sunt spatiii functionale care au nevoie nevoie de o iluminare cat mai eficienta. Daca bucataria nu beneficiaza de suficienta lumina naturala, sursele de lumina artificiala vor fi in numar mare, preponderent dispuse pe zona blatului de lucru si a mesei.

In ceea ce priveste amenajarea baii mici, vei tine cont de respectarea normelor de siguranta. Sursele de lumina se aseaza la cel putin jumatate de metru fata de cada sau cabina de dus. Curentul electric si apa pot crea usor un amestec letal, de aceea trebuie luate toate masurile de protectie!

Alege un mobilier multifunctional!

Citeste continuarea aici: Trucuri care pot da senzatia de spatiuevodecor.ro/promotii/

{{clean}}
{{clean2}}